Mausteiset mustapavut kahdelle

200 g Kypsiä mustapapuja
1 rkl Oliiviöljyä
1 Sipuli
2 Valkosipulin kynttä
Jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
1/2-1 Tuoretta chiliä
1/2 Kuutioitu punainen paprika
1/2 Kuutioitu porkkana
200 g Tuoreita tai säilöttyjä tomaatteja
Nippu tuoretta korianteria


1. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kypsennä 2 min sekoittaen. Kypsennä kunnes sipuli kypsä.
2. Sekoita joukkoon juustokumina ja chili. Jatka kypsentämistä.
3. Lisää paprika, porkkana ja tomaatit. Kypsennä keskilämmöllä n. 5 min.
4. Lisää puolet pilkotusta korianterista ja pavut. Jos keitit pavut itse (muista että liotetaan yön yli ja keitetään pitkään) lisää myös talteenotettu keitinliemi. Muuten lisää vettä nesteeksi n.2,5dl.
5. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta 30-45 min tai kunnes ainekset ovat maustuneet ja saenneet.
6. Tarkista maku (voit myös haluta lisätä juustokuminaa tai chiliä).
7. Sekoita joukkoon loppu korianteri.
Tarjoile ja nauti Mexicon mausta!