Linssi ”bolognaise” 2-3:lle

1 rkl Oliiviöljyä
2 Valkosipulin kynttä
1/2 Sipuli
1/4 Purjo
1/2 Sellerin varsi
1/2 Vihreä paprika
1 Porkkana raastettuna
1/2 Kesäkurpitsa
Puoli pakettia tuoreita herkkusieniä
Loraus punaviiniä
1/2 tl Kuivattua timjamia
200 g Säilyketomaatteja siivilöitynä ja pilkottuna (säästä liemi)
1 dl Keitettyjä vihreitä linssejä
Pippuria maun mukaan
2 dl Sitruunan mehua
Kourallinen tuoretta basilikaa
Riisiä tai quinoaa


1. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää valkosipuli. Kuullota.
2. Lisää kaikki kasvikset paitsi sienet ja tomaatit ja kypsennä sekoittaen 10-12 min kunnes ne ovat pehmenneet, eikä niistä irtoa enää nestettä.
3. Lisää sienet, nosta lämpö kuumaksi ja lisää punaviini. Kypsennä muutama minuutti.
4. Lisää timjami ja purkkitomaattien liemi ja keitä kokoon. Jos käytät tuoreita tomaatteja, voit tässä vaiheessa lisätä lorauksen kasvislientä.
5. Lisää linssit ja pippuri, sekoita joukkoon pilkotut tomaatit ja keitä n.5min.
6. Ota kattila liedeltä ja lisää sitruunan mehu ja tuore basilika.
Tarjoile riisin tai quinoan kera!