Kasvisrisotto kahdelle

1 1/2 rkl Oliiviöljyä
1 Valkosipulinkynsi
Iso sipuli
60 g Pähkinöitä
1 Viipaloitu varsiselleri
1 Viipaloitu iso porkkana
1/2 Viipaloitu purjo
175 g Täysjyväriisi
Kasvislientä
1/2 rasiaa Herkkusieniä
1/2 Kuorittuja ja kuutioituja kurkkuja
Tuoretta persilijaa


1. Kuumenna öljy pannulla ja kääntele siinä valkosipulia, sipulia ja rouhittuja pähkinöitä.
2. Lisää viipaloitu selleri, porkkana ja purjo ja paista koko ajan sekoittaen.
3. Lisää raaka riisi ja hämmennä vielä n. 5 min.
4. Lisää kasvisliemi, sienet sekä suolaa ja pippuria maun mukaan ja kiehauta.
5. Lisää 5 min. kuluttua kurkku.
6. Peitä kannella ja hauduta kunnes riisi on pehmeää ja neste imeytynyt.
Lisää lientä tarvittaessa.
Tarjoile runsaan persiljasilpun kera!