Kasvis-ohrahelmipannu 4:lle

(sellaisenaan tai kanan tai kalan lisukkeeksi)

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
300gr vihreitä papuja (vaikka pakasteesta)
1 rasia (70gr) tuoretta pinaattia
3 tomaattia
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl vihreää currytahnaa
5 dl keitettyjä (raakana 2dl) ohranhelmiä (jyviä)
1/2 tl suolaa

1. Keitä ohranjyvät. Voi kestää jopa tunnin, joten voit tehdä sen myös jo edellisenä iltana.

2. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.
3. Puolita tuoreet tai kohmeiset (pakaste) pavut.
3. Huuhdo, valuta ja pilko pinaatti. Leikkaa tomaatit kuutioiksi.
4. Kiehauta öljy ja currytahna pannulla.
5. Lisää sipulit miedolla lämmöllä.
6. Sekoita joukkoon ohrat, pavut, ja suola. Paista koko ajan käännellen n. 5 min.
7. Lisää tomaattikuutiot sekä pinaatti ja kuumenna vielä ne!
Syö sellaisenaan tai kalan tai kanan kanssa.

Erittäin hyvää! (Mausta haluttaessa mahdollisesti inkiväärillä.)