KAALILAATIKKO 4:LLE

8.11.2016

1/2 keräkaali

150g herkkusieniä

2 k valkosipulinkynttä

2 dl hernerouhetta

20 g voita

½ kasvisliemikuutio ½ dl kuumaan veteen liotettuna

1 tl kuivattua meiramia

½ tl kuivattua minttua

2 dl kaurakermaa

2 rkl vaahterasiirappia / hunajaa

1/2 dl soijakastiketta

½ dl paahdettuja seesaminsiemeniä

Mustapippuria ja öljyä.

Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Pilko herkkusienet, hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota öljyssä esim. wok-pannussa. Lisää voi sekä kaali ja freesaa kaaleja niin että ne hieman pehmenevät. Kaada joukkoon ohjeen mukaan liotettu hernerouhe ja lisää meirami, minttu ja soijakastike. Kypsennä vielä kymmenisen minuuttia seosta kokoajan käännellen .Voitele uunivuoka ja kaada kaaliseos vuokaan. Sekoita joukkoon myös kaurakerma ja vaahterasiirappi. Kypsennä 175-200 asteessa 1,5-2 tuntia. Kypsennyksen aikana kääntele muutamaan kertaan. Paahdetut seesaminsiemenet voi lisätä laatikon päälle noin puolisen tuntia ennen kuin laatikko on valmis. Halutessasi pyöräytä mustapippuria myllystä. Nauti puolukkasurvoksen kera.