PUNAJUURIKEITTO

25.10.2016

4 punajuurta
4 perunaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½-1 tl kuivattua rakuunaa
1 /3 luomukasvisliemikuutiota
4 dl vettä
1 rkl etikkaa
2 rkl piparjuuritahnaa
kourallinen saksanpähkinöitä
Öljyä kuullottamiseen, mustapippuria, creme fraichea ja tarvittaessa suolaa.

Paahda saksanpähkinät kuumalla pannulla. Pilko kaikki kasvikset pieneksi. Kuullota sipuli ja valkosipuli kasarissa muutama minuutti, lisää sitten punajuuri ja peruna ja kuullota vielä viitisen minuuttia. Liota kasvisliemikuutio veteen ja lisää neste kasariin. Lisää piparjuuritahna, rakuuna ja mustapippuri ja keittele kymmenisen minuuttia. Soseuta keitto ja kaada takasin kattilaan. Lisää vielä etikka, kiehauta ja anna tekeytyä hellalla ilman lämpöä kymmenisen minuuttia. Tarkista maku. Koristele annos saksanpähkinöillä ja creme fraichella.