MYSKIKURPITSA-HÄRKISPASTA (2 annosta)

21.10.2016

200 g luomutagliatellea
½ myskikurpitsa
150 g Härkistä
150 g tomaattimurskaa (Mutti)
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl kurkumaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 dl kaurakermaa
½-1 tl suolaa
2 tl hunajaa
½ tl / 1/2 dl kuivattua salviaa / tuoretta salviaa
Mustapippuria ja öljyä kuullottamiseen.

Sivele myskikurpitsanpuolikkaan leikkuupinta oliiviöljyllä ja kurkumalla (1 tl). Paahda 200-220 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia / kunnes malto on melko pehmeää. Koverra ja muhenna puolet myskikurpitsasta ja jätä puolet odottamaan myöhempää käyttöä varten. Hienonna salotti- ja valkosipulit ja kuullota öljyssä paistokasarissa tomaattipyreen, kurkuman (1tl) ja kuivatun salvian (lisää tuore salvia kuitenkin vasta viimeiseksi) kanssa muutama minuutti. Lisää Härkis, tomaattimurska ja suola. Kypsennä vielä kymmenisen minuuttia. Valmista tagliatelle sillä välin pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi loppu paahdettu kurpitsa ja lisää Härkiskastikkeen joukkoon tai annoksen päälle. Rouhaise vielä reilusti mustapippuria myllystä.