RUKIINEN SUPPILOVAHVEROPURJOPIIRAS

18.10.2016

2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja (tai muita jauhoja)
4 rkl oliiviöljyä
1 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
1 l suppilovahveroita
100 g purjoa
1 pieni punasipuli
1 kpl mozzarellapallo
1 rkl tomaattipyreetä
150 g kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl / 1 tl tuoretta / kuivattua timjamia
2 rkl soijakastiketta
Mustapippuria

Mittaa ruis- ja vehnäjauhot, oliiviöljy (3 rkl), vesi ja suola kulhoon. Sekoita kevyesti. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla ja taputtele taikina vuokaan tasaisesti. Laita jääkaappiin odottamaan. Pilko sienet, kuumenna paistinpannu ja paista sieniä, kunnes sienistä on neste kokonaan haihtunut. Hienonna punasipuli ja purjo ja lisää sienien joukkoon. Freesaa keskilämmöllä oliiviöljyssä (1 rkl) ja lisää soijakastike, timjami ja mustapippuria myllystä. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaada sienisipulihöystö piirakkavuokaan ja paista noin 10 minuuttia. Vatkaa muna kermaviilin joukkoon ja kaada vuokaan. Nypi mozzarella pieniksi paloiksi piirakan päälle. Paista vielä noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin paistovärin. Koristele tuoreilla timjaminoksilla ja tarjoile raikkaan vihersalaatin kanssa.