TOMAATTINEN COUSCOUS JA YRTTIKANAA

16.10.2016

 

300 g kanan rintafileetä

1 dl couscousia

1 dl vettä

1 sipuli

1 iso tomaatti

½ limen mehu

1 tl suolaa

½ tl kurkumaa

2 tl kuivattua minttua

½ dl lehtipersiljaa

3 valkosipulinkynttä

3 rkl soijaa

2 tl hunajaa

1 dl yrttejä esim. timjamia, oreganoa tai basilikaa

Öljyä kanafileiden paistamiseen.

Marinadi: Sekoita öljy, soija, hunaja ja pilkottu valkosipulinkynsi (1kpl) ja yrtit kulhossa. Lisää kananfileet marinadiin ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Huom! Ota kananfileet jääkaapista noin ½ tuntia ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista fileitä öljyssä molemmilta puolilta, kunnes kana saa kauniin värin ja on sopivan kypsää. Leikkaa fileet viipaleiksi ja tarjoile couscousin kanssa.

Kypsennä couscous paketin ohjeen mukaan. Hienonna sipuli ja valkosipulit (2 kynttä) ja kuullota pannulla viitisen minuuttia. Lisää minttu ja kurkuma. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi. Kaada couscous sipuliseoksen joukkoon pannulle tomaatin ja lehtipersiljan kanssa. Lisää vielä limen mehu. Sekoita.