MUNAKOISOA, TOMAATTIA JA KIKHERNEITÄ
11.10.2016
1 (400 g) munakoiso
250 g miniluumutomaatteja
400 g esikeitettyjä kikherneitä
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
½ tl jeeraa
1 tl korianterinsiemeniä
2 rkl soikakastiketta
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl lakritsiketsuppia
1 cm kuivattua chiliä
1 dl tuoretta minttua
1/2 limen mehu
1 dl oliiviöljyä
1 dl turkkilaista jogurttia
Mustapippuria
Jogurttikastike
Sekoita reilusti tuoretta minttusilppua (säästä osa myöhempää käyttöä varten) jogurtin joukkoon ja laita tekeytymään jääkaappiin. Halutessasi lisää hyppysellinen suolaa ja sokeria.
Leikkaa munakoiso pituussuunnassa 1,5 cm viipaleiksi ja itketä merisuolassa puolisen tuntia. Silppua puna- ja valkosipuli ja kuullota paistokasarissa yhdessä mausteiden (ei mustapippuria) ja kikherneiden kanssa. Paista itketetyt munakoisoja toisella pannulla, kunnes saavat kauniin värin ja kaada sipulien ja kikherneiden joukkoon. Pilko miniluumutomaatit ja tuore minttu ja lisää muiden aineiden kanssa kasariin, purista joukkoon limen mehu ja väännä reilusti mustapippuria myllystä. Tarjoile mintulla maustetun turkkilaisen jogurtin kanssa.
