KANTARELLIHÖYSTÖ JA LOHTA (2 ANNOSTA)

5.10.2016

300 g lohta

200 g kantarelleja

1 punasipuli

½ limen mehu

1/2 dl lehtipersiljaa

Öljyä / voita paistamiseen, sormisuolaa ja mustapippuria.

 

Puhdista ja pilko kantarellit. Silppua punasipuli. Kuumenna pannu ja paista kantarelleja, kunnes nestettä ei enää irtoa. Kuullota punasipuli ja kantarellit öljyssä kymmenisen minuuttia. Purista joukkoon limenmehu ja lisää sormisuolaa ja mustapippuria oman maun mukaan. Ripottele höystön päälle pilkottu lehtipersilja.

Leikkaa lohi kahteen palaan, lisää suolaa ja paista molemmilta puolilta muutama minuutti (lohen paksuudesta riippuen). Pyöräytä päälle mustapippuria myllystä ja halutessasi sormisuolaa. Huom! Ota lohi jääkaapista vähintään puoli tuntia ennen paistamista.