COUSCOUSKESÄKURPITSAT

4.10.2016

2 kpl kesäkurpitsaa
1 dl couscousia
1 dl vettä
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso tomaatti
½ limen mehu
1 tl suolaa
½ tl kurkumaa
2 tl kuivattua minttua
1 dl mozzarellaraastetta
Oliiviöljyä ja nippu lehtipersiljaa.

Leikkaa kesäkurpitsat puoliksi pitkittäin ja koverra sisus niin, että reunoille jää noin 1 cm kurpitsan maltoa. Leikkaa valkosipulinkynsi puoliksi ja sivele sillä kurpitsat kauttaaltaan. Sivele puolikkaille myös oliiviöljyä. Laita kesäkurpitsat uuniin 225 ja kypsennä 20 – 25 minuuttia (uunista riippuen). Hienonna sipuli, valkosipulit ja kesäkurpitsan malto. Kuullota pannulla 5 – 10 minuuttia ja lisää samalla minttu ja kurkuma. Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada couscous sipuliseoksen joukkoon pannulle tomaatin ja lehtipersiljan kanssa. Lisää vielä limen mehu. Tarkista maku. Ota kesäkurpitsan puolikkaat uunista ja lisää täyte ja mozzarellaraaste. Kuumenna uunissa niin että juusto sulaa ja kauniin värin. Ripottele päälle lehtipersiljan silppua.