SITRUUNAINEN VIHREÄ SALAATTI

3.10.2016

1 avocado
1 päärynä
100 g punakittijuustoa
½ dl kurpitsansiemeniä
Friseesalaattia ja suolaheinää.

Tee sitruunainen salaattikastike. Paahda kurpitsansiemenet. Lohko avocado ja päärynä sekä paloittele juusto (ota juusto ainakin puoli tuntia ennen tarjoilua jääkaapista). Revi friseesalaatti ja suolaheinä. Kokoa salaattiannos ja sekoita salaattikastike varovasti salaatin joukkoon.

SITRUUNAKSTIKE

½ pienen sitruunan mehu
3 rkl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Sekoita sitruunamehu, suola, hunaja ja mustapippuri keskenään. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana voimakkaasti vispaten, kunnes kastike muuttuu sakeaksi / laita kastikeaineet pieneen lasipurkkiin ja ravista, kunnes kastike sakenee.