LINSSIKEITTO

29.9.2016

1 kpl porkkana

3 dl punaisia linssejä

5 cm tuoretta inkivääriä

1 kpl salotti / keltasipuli

3 kpl valkosipulinkynttä

1 kpl punainen paprika

2 kpl hapahkoa omenaa (kotimaista)

1 rkl tomaattipyrettä

½ tl punaista currytahnaa

½ tl kurkumaa

1 tl suolaa

2 tl hunajaa

750 ml vettä / tomaattimehua

Oliiviöljyä ja hippunen sahramia.

 

Pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna salotti–, ja valkosipuli. Raasta porkkana ja inkivääri. Kuullota näitä oliiviöljyssä kattilassa 5-10 minuuttia. Lisää currytahna ja kurkuma. Kuullota vielä hetki. Kaada joukkoon hyvin huuhdotut linssit ja neste. Anna kiehua hiljalleen 25 minuuttia. Kuutioi sillä välin omenat ja lisää ne keittoon. Laita tässä vaiheessa mukaan myös ripaus suolaa. Kypsennä vielä kymmenisen minuuttia. Lisää hunaja ja sahrami, sekoita ja tarkista maku. Käännä lämpö pois päältä ja anna hautua noin. 15 minuuttia. Näin mausta tulee täyteläinen.