PUNAINEN KVINOA

27.9.2016

1 dl kvinoaa

2 punajuurta

100 g mustaa lehtikaalia

1 salottisipuli

2 valkosipulinkynttä

1/2 dl mustaherukoita

1/2 tl suolaa

1/2 dl pinjansiemeniä

½ tl chilijauhetta

1 tl hunajaa

Öljyä ja mustapippuria.

 

Pilko punajuuret, salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Pienennä lehtikaali ja murskaa mustaherukat haarukalla. Paahda pinjansiemenet. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan, mutta jätä hieman raa’aksi. Kuullota punajuuret, salotti-, ja valkosipulit paistokasarissa noin 10-15 minuuttia. Laita joukkoon chilijauhe. Lisää musta lehtikaali, kvinoa ja mustaherukat. Freesaa näitä yhdessä vielä kymmenisen minuuttia. Lopuksi lisää hunaja ja mustapippuria myllystä. Sekoita vielä nopeasti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Laita annoksen päälle pinjansiemenet. Nauti sellaisenaan tai tarjoile paistetun lohen tai kanafileiden kanssa.