Pehmeä kurpitsakeitto

30.10.2016

½ myskikurpitsa
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
4 dl kasvislientä
1 prk kaurakermaa
20 g voita
1 tl kurkumaa
1 tl jeeraa
kourallinen kurpitsansiemeniä
loraus omenaviinietikkaa
Tarvittaessa suolaa ja mustapippuria myllystä.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Koverra kurpitsasta malto, pilko pieniksi kuutioiksi ja paahda kasarissa, kunnes saavat hyvän paahtopinnan Lisää voi, sipulit ja mausteet ja kuullota yhdessä kymmenisen minuttia. Kaada joukkoon kasvisliemi ja keittele noin 15 minuuttia. Soseuta keitto. Lisää kaurakerma ja omenaviinietikka ja kuumenna uudelleen. Anna sitten muhia liedellä ilman lämpöä, kunnes paahdat kurpitsansiemenet kuumalla pannulla. Nauti keitto rapean leivän kanssa.